Home » Uncategorized » Sogneindsamling

Sogneindsamling

Frivillige søges til kampen mod sult

Vi mangler flere frivillige indsamlere.
I marts 2015 skal der nemlig bankes på endnu flere døre for at større kampen mod sult ved Folkekirkens Nødhjælps årlige Sogneindsamling.

Det er 17. gang Folkekirkens Nødhjælp holder Sogneindsamling og her i sognene er vi naturligvis også med for 8. år i træk.

Vi glæder os hvert år over de mange konfirmander, der vælger at bruge en søndag formiddag med en indsamlingsbøsse. At de tjener “kirkekrydser” ved det hjælper naturligvis på det, men engagementet til at hjælpe andre i resten af verden er sandelig også en del af det.

Brug et par timer på fattige børn

Når man er færdig med sin rute, går man tilbage til konfirmandstuen og får talt pengene op og kan også følge med i den samlede pulje.
Det tager 1½-2 timer at gå en rute. Alle kan være med. Børn ned til konfirmationsalderen må godt gå to og to sammen. Mindre børn skal følges med en voksen.

Gå med i kampen mod sult!
Meld dig som indsamler hos Anne-Marie B.T. Larsen på ambtlarsen@gmail.com

Fakta om sult

Verdens ledere lovede hinanden at halvere antallet af sultende i verden inden 2015. Alligevel er der stadig 842 mio. mennesker, der lever med sult (FAO 2013). Sult nedsætter et menneskes fysiske og mentale udvikling og hindrer det i at leve et normalt og aktivt liv. Sult er den største hindring for udvikling, vækst, velstand og fred i verden. Der er mange årsager til, at mennesker sulter: naturkatastrofer, dårlige dyrkningsmetoder, fattiges begrænsede mulighed for at eje jord og låne penge, spekulation i fødevarepriser osv. Oveni får klimaforandringerne vejret til at gå amok i mange fattige lande, hvor man ikke har råd til at afværge og afbøde konsekvenserne af klimaforandringerne. Folkekirkens Nødhjælp bekæmper sult gennem

• akut katastrofehjælp
  • langsigtet sultforebyggelse
  • fortalerarbejde for fattiges rettigheder, nationalt og internationalt.

Fokus på Etiopien

For 30 år siden blev Etiopien ramt en af verdens største sultkatastrofer. En katastrofe, hvis forfærdende billeder mange husker. I 30-året for katastrofen går det bedre i Etiopien, især i byerne. Men på landet har sulten bidt sig fast, og hvert år er omkring 7,5 mio. Danish phrases mennesker afhængige af fødevarehjælp i den tørre tid. I Etiopien arbejder Folkekirkens Nødhjælp på at ruste bønderne til at kunne producere tilstrækkelig mad til sig selv og deres familier og tackle klimaforandringerne, som har ramt Etiopien hårdt.

En landsby i det nordlige Etiopien

I sommeren 2013 startede Folkekirkens Nødhjælp og den lokale samarbejdspartner, Mekane Yesus-kirken, et udviklingsprojekt i bjerglandsbyen Tedesh for at forbedre livsvilkårene for indbyggerne; især for at sikre dem tilstrækkelig mad og vand. De næste to år følger Folkekirkens Nødhjælp udviklingsarbejdet i Tedesh for at dokumentere og beskrive forandringerne i indbyggernes levevilkår. Sogneindsamling 2014 sætter fokus på nogle af de mennesker, der bor i Tedesh.