Det skete i 2015

__________________________________________________________________________________________________ 

Lucia og afslutning af jk i Koed

Knap 90 havde fundet vej
Optog, kaffe og kage
Julebingobanko for alle

 lucia3
 lucia4
 lucia5
 lucia2
 lucia1

__________________________________________________________

Poppelvejens Børnehave til julegudstjeneste i
Marie Magdalene Kirke 9. december 2015

julegudstjeneste1_poppelvejen
julegudstjeneste2_poppelvejen

julegudstjeneste3_poppelvejen

__________________________________________________________

Ringvejens Børnehus til julegudstjeneste i
Marie Magdalene Kirke 8. december 2015

julegudstjeneste2

julegudstjeneste3

julegudstjeneste1

________________________________________________________________________________

Musikgudstjeneste 22. november i Marie Magdalene Kirke

musikgudstjeneste221115_1
musikgudstjeneste221115_3
musikgudstjeneste221115_4
musikgudstjeneste221115_2

________________________________________

Tue West spillede dansk i Marie Magdalene kirke

På Spil Dansk Dagen d. 29. oktober 2015 havde vi den store fornøjelse at sanger og sangskriver Tue West gæstede Marie Magdelene Kirke med sine melodiske sange.

Tue blev kendt i hele Danmark i starten af 00’erne med sange som ”Sig du er sikker”, ”Hun er fri”. For tiden underviser han på en sjællandsk højskole, men han har bestemt ikke lagt sangene på hylden. På guitar eller klaver blev vi taget med på en tur igennem Tue Wests bagkatalog med gamle kendinge og helt nye numre der ikke er udgivet endnu. Sange der handler om kærlighed, livet, modsætninger, håb og savn, og altid med en underfundig tone.  Aftenen igennem fik vi fornøjelige baggrundshistorier på hvorfor han har skrevet sange som ”En kone husker alt”, som har baggrund i den skilsmisse han selv har gennemgået og ”Vi ligger ingenting i dage” som på forunderlig vis viste sig at handle lidt om tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt. En cover version af ”Solen er så rød, mor”, fik vist de fleste af os til at spidse ører og lytte efter  teksten på en helt ny måde.

Legende let fik han omrokeret akkorderne til ”En sang om kærlighed”, så den sang vi troede, at vi kendte så godt, fik helt nyt liv. Det var en udsøgt fornøjelse, at have besøg af Tue West.

sdd1
sdd4
sdd2
sdd3

 

________________________________________

Foredrag – Mor på lige fod med andre

Torsdag aften d. 8. oktober trodsede knap 30 mennesker det dårlige efterårsvejr og mødte op i salen på Marienhoffskolen for at blive klogere på et af bysbørnene. Mulle Skovbo fra Pindstrup er spastiker, mor til to piger og gift med “en rockertype, der inderst inde er en stor blød bamse” – sagt med stor kærlighed i stemmen.
Der var mange malende billeder af både Mulles eget liv og de mennesker, der er tæt omkring hende.
Met et handicap som hendes kræver det 24 timers pleje og det sætter nogle rammer for et liv, som andre slet ikke kan forestille sig at leve under. Et spændende aften med ærlighed, humor og en god portion selvironi, som brød med en masse fordomme og gav os et glimt af en fantastisk viljestærk kvinde, der kæmper for at træffe sine egne valg og ruske op i os udenforstående.

Foredrag Mulle Skovbo 08.10 (1)

_____________________________________________________

Høstgudstjenester

Nu er høsten fejret i alle vores tre kirker. Børn og voksne i alle aldre var med til at markere denne tid på året, hvor vi er særligt taknemmelige og bringer høstgaver med til kirke for at sige Gud tak for alt det, som vi får gennem hele året.

Ved frokost og kaffeborde efter de tre gudstjenester var der auktioner over alle de medbragte gaver og det betød en stor håndsrækning til Kirkens Korshærs store arbejde på landsplan.

Pindstrup: 1420 kr
Koed: 1920 kr
Marie Magdalene: 1983,50 kr.
I alt kan vi sende 5323,50 kr videre.

Stor tak til alle jer, der var med til at fejre høsten i år.

høst mm 2015
høst2 2015
høst3 mm 2015
høst4 mm 2015
høst5 mm 2015
høst6 mm 2015

_____________________________________________________

Fællesgudstjeneste i Marie Magdalene kirke søndag den 23. august 2015

Traditionen tro holdte vi fællesgudstjeneste for Midtdjurs menighederne. Alle præsterne og kirkesangerne deltog og det gav en dejlig levende gudstjeneste. Vejret var helt i top, så kaffen snuppede vi udendørs.

fællesgudstj mm 230815_1
fællesgudstj mm 230815_2
fællesgudst mm 230815_3

_______________________________________________________________________________

Onsdagscafé på Ringparken 17.06.2015

Joan Møller Molbo, hospitalspræst i Randers, holdt foredrag om sit arbejde på Randers Centralsygehus.

Hvilke arbejdsopgaver adskiller sig fra at være almindelig landpræst, som Joan har været i 12 år.

Hvilke opgaver er en udfordring? Hvilke fylder en op og hvilke oplevelser kunne hun godt have været foruden?

Det var en spændende eftermiddag, med mange fortællinger fra det virkelige liv og fra Joans virke og der var masser af plads til alle de spørgsmål, der også trængte sig på blandt tilhørerne.

Onsdagscafé med hospitalspræst 17.06.2015

 

_____________________________________________________________________________________

Walk and talk

Onsdag d. 27. maj stod aftensolen højt på himlen og sikke et held. For netop denne aften samledes godt 35 voksne og børn ved Marie Magdalene kirke til en såkaldt Walk and Talk gudstjeneste. Ved kirken fortalte tidl. præst Helge Qvist Frandsen lidt om selve området, hvorefter turen gik mod Pindstrup på den nye fine banesti. Samtidig gik 30 mennesker af sted fra Hvilsager kirke, også mod Pindstrup.
Det var et helt nyt tiltag, hvor vi mødes på tværs af sogne- og samarbejdszoner, træffer nye mennesker, ser lokalområdet fra en ny vinkel og oplever forhåbentlig også noget nyt om kirkelivet lokalt. Det var ikke en pilgrimsvandring, men en Walk and Talk, så ordet var frit undervejs og der blev talt ivrigt om alt muligt.
I Ringsø mødtes vi alle ved den katolske Skt. Mikaels kirke og fik en kort introduktion til dette lille sted, som ligger helt ud til vejen, men som mange aldrig har lagt rigtig mærke til. Vi hørte om baggrunden for at kirken blev til og om menighedslivet i dag, med messe hver anden søndag.
Så gik turen til Pindstrup kirke, hvor sognepræst Lars Nymark fra Lime-Hvilsager holdt en kort andagt over en lille bid fra Josva-bogen om hvordan man på hver side af den store Jordanflod byggede helligsteder, ikke i konkurrence med hinanden, men for at have sit eget sted. Sådan er det også med to nabomenigheder, vi er jo ikke i konkurrence med hinanden men kan lære af hinanden og glædes sammen.
Kassererer i menighedsrådet Henning Degn fortalte om Pindstrup kirkes historie, selve byggeriet og kunsten i kirken.
Herefter havde vores husmor Anne-Birthe sørget for kaffe, the og ikke mindre end 5 forskellige slags kager, som blev indtaget ved borde i den ene ende af kirken.
Lime og Hvilsager havde fået kørt biler over inden turen, så de kunne komme hjem uden at skulle gå samme tur igen.
Hos os var vi så heldige at den lokale motorcykelklub Slow Riders og bilforhandler Svend Pilgaard kom os til undsætning. Udenfor kirken var der linet en hel række af flotte motorcykler op ved siden af en klassisk Ford, så vi kunne komme standsmæssigt hjem. Der var sørget for ekstra hjelme og udstyr, så sikkerheden var i top. Om man var 9 år og skulle på sin første motorcykeltur eller i den anden ende af livet, så var det uden tvivl en kæmpe oplevelse.
Så tusind tak – til alle jer, der var med til at gå, både fra vores egne sogne og fra Lime og Hvilsager, tak til Lars Nymark for en dejlig andagt og et godt initiativ, til Henning Degn for fortælling i kirken og kontakten til transporten hjem – og ikke mindst til Slow Riders og Svend Pilgaard for en forrygende afslutning på en meget hyggelig aften. Det må vi helt sikkert  gøre igen en anden gang.
Tina Skov Løbner, sognepræst.

Walk and talk 27.05 (7)
Afgang fra Marie Magdalene kirke. Helge Qvist Frandsen fortæller om området inden turen

Walk and talk 27.05 (9)
Banestien i den dejlige aftensol

Walk and talk 27.05 (10)
Den katolske Skt. Mikaels kirke i Ringsø

Walk and talk 27.05 (11)
En af de lokale katolikker fortæller om det helt særlige kirkerum

Walk and talk 27.05 (14)
Der lyttes, mens Henning Degn fortæller om Pindstrup kirkes historie

Walk and talk 27.05 (17)
Kaffe og kage i kirken. En stor fordel at bænkene kan rykkes rundt og vi kan sætte borde ind

Walk and talk 27.05 (16)
Køretøjerne er linet op og klar til at fragte os hjem

 

Walk and talk 27.05 (4)
Selvom man kun er 9 år er der alligevel en dragt og en hjelm der passer

Walk and talk 27.05 (1)
Klar til afgang efter en hyggelig aften

_________________________________________________________________________

Fællesgudstjeneste ved Skarresø

Mandag d. 23. maj var det regnvejr over det meste af landet og flere friluftsgudstjenester havde trange kår i det lunefulde forårsvejr. Men ved Skarresø skinnede solen hele dagen og vi fejrede 2. pinsedag i fællesskab i det gl. Midtdjurs område. Sognepræst Anne Kirstine Langkjær holdt en dejlig prædiken og talte bl.a. om at lytte godt efter for så kan vi måske mærke troen indeni os. Resten af gudstjenesten blev varetaget af de øvrige Midtdjurs-præster: Susanne Munk Hjørlund, Torben Jensen og Tina Skov Løbner. Efter gudstjenesten havde enkelte taget madkurv med og nød en frokost i det grønne, mens andre fik en kop kaffe og et stykke kage, som FDF Kolind stod for.

2. pinsedag ved Skarresø 25.05.2015

_______________________________________________________________________

Pinsemorgen i Koed

Traditionen tro er der altid morgenandagt for de morgenfriske i Koed kirke pinsemorgen kl. 7. Sognepræst Tina Skov Løbner prædikede bl.a. over Grundtvigs smukke pinsesalme “I al sin glans nu stråler solen” og vi sang også et par nye morgen- og sommersalmer. Og sandelig om ikke solen også tittede frem, da vi efter andagten kunne sætte os til kaffebord med friskbage boller og pålæg. Temperaturen var ikke så høj, men det var humøret til gengæld og det var en rigtig dejlig morgen.

Pinsemorgen Koed 1

Pinsemorgen Koed 2

_____________________________________________________________________________

Ældregudstjeneste i Pindstrup kirke

Fredag d. 22. maj kørte Ringparkens bus mod Pindstrup kirke til gudstjeneste. Hver 2. fredag er der gudstjeneste i Ringparkens café, men mange af de ældre vil gerne i en “rigtig” kirke engang imellem. Derfor prøvede vi i efteråret 2014 at invitere til Ældregudstjeneste i Marie Magdalene kirke med efterfølgende kaffe og hyggeligt samvær i konfirmandstuen. Det var så dejlig en eftermiddag at vi besluttede at prøve igen, denne gang i Pindstrup kirke. En hel bus samt et par fyldte biler tog turen til Pindstrup denne eftermiddag. Sognepræst Tina Skov Løbner holdt prædiken over pinse og Nattergalen af HC Andersen, der var altergang og alle de dejlige pinsesalmer. Bagefter drak vi kaffe inde i kirken. Vi er så heldige, at alle bænkene i kirken kan flyttes, så vores husmor Anne-Birthe havde dækket fint op og bagt boller og lagkage til os. En virkelig hyggelig eftermiddag.

Ældregudstjeneste Pindstrup 22.05.2015

Ældregudstjeneste Pindstrup 22.05.2015 2

__________________________________________________________________________

Fællesgudstjeneste i Nødager

2. påskedag d. 6. april 2015 var der fællesgudstjeneste i det gl. Midtdjurs. Denne gang var Nødager kirke centrum for festivitasen, idet der også denne dag blev fejret 500 års jubilæum for kirkeklokken. Efter den festlige gudstjeneste, hvor Susanne Munk Hjørlund på smukkeste vis fik kædet Emmaus-vandringen og kirkeklokken sammen med vores menneskelige vandring fra vugge til grav, var menighedsrådet vært ved buffet i våbenhuset, hvor både pindemadder og klokkekage lokkede en ekstra kop kaffe ned. Bagefter holdt klokkekonsulent Per Møller et spændende foredrag om arbejdet med at støbe en klokke og selve klokkens historie.

Fællesgudstjenste 2påskedag 2015

__________________________________________________________________________

Kristendommen iflg. Khader

Onsdag d. 11. marts havde vi fornemt besøg i Ryomgård. Efter at have ventet et år, siden vi bookede foredraget, efter utallige sikkerhedsgodkendelser fra PET og med besøg af det lokale politi kunne vi endelig byde velkommen til Naser Khader på Posthuset. Emnet for foredraget var ikke blevet mindre aktuelt, set i lyset af de formodede terrorhandlinger, der skete i København sidste måned, hvilket Naser Khader da også tog fat i. Hvorfor kan nogle mennesker påberåbe sig at have retten på sin side, med henvisning til en bog, der er 1400 år gammel og ikke er blevet nyfortolket eller endda oversat, så det er muligt at forstå den? Med en baggrund indenfor politik, og med en teologisk uddannelse i bagagagen også, gav Naser Khader et blik ind i den verden han lever i: en kulturkristen med muslimsk baggrund. Han fortalte om datterens ønske om røde pølser og om en taske af svineskind som han havde kvababbelser ved at købe; om det store salg af Hitlers “Mein Kampf” i Mellemøsten og sine egne radio- og TVprogrammer, der netop sætter fokus på dette; om alle de mange forskellige retninger indenfor islam og hvorfor det kan være svært for os danskere at forstå konflikten i Mellemøsten og islams regler generelt. Det var en rigtig god aften, hvor jeg er sikker på, at alle gik klogere hjem, og hvor vi fik endnu et glimt af mennesket Naser Khader i alle facetter.

Naser Khader 11.03.2015

__________________________________________________________________________

Sogneindsamling søndag den 8. marts

I det dejlige søndags-solskinsvejr blev der samlet

16.514 kr

ind til Folkekirkens Nødhjælp.
Tusind tak til alle indsamlere og især en stor tak til indsamlingsleder Anne Marie Larsen for den store indsats med at koordinere det hele.

sogneindsamling1
sogneindsamling2
sogneindsamling3
sogneindsamling4

__________________________________________________________________________

Fastelavn i Koed

Fastelavnsfesten startede i Koed Kirke, hvor børnene var i klædt ud i meget festlige dragter. Præsten var glad for, at han for en gangs skyld ikke var den eneste, der var klædt ud. Han fortalte om vildmanden, Johannes, der spiste græshopper og døbte Jesus i en stor flod. Og om en dreng, der var ked af, at han ingen far havde. Så gik vi alle hen i forsamlingshuset, og mens de voksne drak kaffe, gav børnene tønden så mange slag, at den gik i stykker.

fastelavn4
fastelavn2
fastelavn5

__________________________________________________________________________

Nytårskoncert i Pindstrup kirke

Torsdag d. 15. januar 2015 var Pindstrup kirke fyldt med dejlige stemmer.

Fra Århus kom pigevokalgruppen under ledelse af den dygtige Tea Thyrre Sørensen. Hun fortalte, at hun i 2001 som studerende på dirigentlinjen på Konservatoriet skulle bruge nogle prøvekaniner og derfor satte en seddel op i den lokale Føtex. Heldigvis for os var der mange, der svarede, for det er lykkedes hende at sammensætte en dejlig flok af dygtige kvinder, som med Teas arrangementer af nyere moderne musik bl.a. gav liv til Stings “It´s Probably Me”, Mads Langers “Overgi´r mig langsomt” og Lordes “Royals”.

Fra Norddjurs kom Zezongkoret under ledelse af Christine Van Hoeven og med Birgit Juhl på klaver samt Bo Jacobsen på saxofon. Et blandet kor, både mht køn og baggrund. Flere havde rødder i udlandet og koret har også rejst meget, hvilket kom til udtryk i deres valg af sange. Det spændte fra “Gabriellas Sång” fra Sverige,  over “Golden Slumbers”, en engelsk vuggevise, til romasange, for så at slutte med den skønne “Angelina” fra Caribien.

Undervejs stod Lars Thyrre Sørensen fra Musikdrevet for kaffe og kage i våbenhuset.

En dejlig aften med to vidt forskellige kor, som til sammen sendte os verden rundt.

nytårskoncert2015_2
Tuned In
nytårskoncert2015_1
Zesong koret
Stemningsbilleder fra Kirken
 • Marie Magdalene-Koed pastorat


  Kirkekontor:
  Bøjstrupvej 17,
  8550 Ryomgård,
  86 39 40 43
  Webteam:
  biba@km.dk
  tisl@km.dk
  johannessentrine@gmail.com