Læselyst

læselyst logo mørk orange

Hvad er Læselyst?

Læselyst er sognets læseklub for alle,
der kan lide at læse bøger.

Vi læser helt nye bøger, klassikere
og nogle af mere ukendte forfattere.

Det kræver ingen forudsætninger at være med i Læselyst. Det er IKKE en akademisk bogklub med indledende foredrag og paralleller til andre store værker vi har – men derimod ligesindede læsere, der godt kan lide at dele egne læseerfaringer og høre om andres.

Vi kommer ofte vidt omkring i vores snak om bogen. Bl.a. taler vi om andre bøger eller film med samme emne, anbefaler andre bøger vi har læst og holder af og til en filmklubaften.

Har du lyst til at være med, så mød op. Du kan se herunder hvornår næste møde finder sted og hvilken bog vi læser:

Følg Læselyst på Facebook

_______________________________________________

Tirsdag den 13. februar kl. 19.00-20.30
Posthuset, Ndr. Ringvej 7, Ryomgård

“Den tyske pige”

af Armando Lucas Correa

1939 – Berlin: Gaderne i den tyske hovedstad er hyllet i sort, rødt og hvidt; familien Rosenthals ejendele bliver konfiskeret, og de er ikke længere velkomne i den by, hvor de altid har hørt til.

Ruteskibet SS St. Louis giver håb om en sikker vej ud af Tyskland til det solrige Cuba. Livet ombord er en hvirvelvind af maskeballer, udsøgte måltider og høflig opvartning, der føles som en surrealistisk ferie for unge Hannah Rosenthal og de øvrige flygtninge. Men ude på åbent hav når ildevarslende rygter fra Havana frem til passagererne, og deres skrøbelige tryghed begynder at smuldre.

2014 – New York: På Anna Rosens 12-års fødselsdag dukker en uventet pakke op. Den viser sig at være fra en ukendt slægtning på Cuba, og det særprægede indhold sender Anna og hendes mor på en opdagelsesrejse til Havana, tilbage til familiens tragiske fortid.

Den tyske pige tager læseren med til Berlin og de tyske jøders flugt fra byen under optakten til 2. verdenskrig, over Cuba på tærsklen til revolution og til New York i efterveerne af 11. september, før den når sin slutning i nutidens omtumlede Havana.

_______________________________________________

Sognets læseklub ”Læselyst” mødes på Posthuset, Ndr. Ringvej i Ryomgård  kl. 19.00-20.30.
Undervejs er der kaffe, the og en småkage.

Det er ganske gratis og uforpligtende at være med. Blot man har lyst til at læse og dele læseoplevelsen med andre.

Man møder bare op. Tilmelding er ikke nødvendig.

________________________________________________

Tidligere har vi læst:

En mand som hedder Ove Britt-marie var her
Fredrik Backmans ”En mand, der hedder Ove” Fredrik Backmans ”Britt-Marie var her”
Stadig Alice forbandet yngel
Lisa Genovas ”Stadig Alice”,
som vi også så som film
 Anne-Cathrine Riebnitzskys “Forbandede Yngel”
Billede Ben Elton To brødre Hele byen ved det
 Ben Eltons ”To Brødre” Michael Robaks “Hele byen ved det”
harper_lee hotellet-pa-hjornet-af-bitter-og-sod-cd
Harper Lees “Dræb ikke en sangfugl” Jamie Fords “Hotellet på hjørnet af bitter og sød”