Indsamlinger

Her kan du se, hvad vi bruger dine penge til, når du lægger dem i kirkebøssen eller betaler for et arrangement eller lignende  som menighedsrådet står bag.

Du kan som noget nyt nu også betale med MobilePay på 91364

 

Sognets Julehjælp:
Juni – Juli – November – December – Januar – Februar
Kirke i Børnehøjde

 

Folkekirkens Nødhjælp:
Marts – April – Maj

 

Kirkens Korshær:
August – September – Oktober

Se mere om de enkelte organisationer herunder:

Folkekirkens Nødhjælp

Hjælper på verdensplan ved store katastrofer, men også de mindre lokale projekter, der er sat i gang har brug for midler: flere brønde i landsbyer, så der er mulighed for rent drikkevand. Flere sygehuse og indsamling af mobiler, så hjælpen ikke er så langt væk på trods af den dårlige infrastruktur i landene.
Læs mere om Folkekirkens Nødhjælp her

Sogneindsamling

Vi har hvert år i marts måned sogneindsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp. Vi starter med en gudstjeneste i kirken og bagefter er der indsamling. Vi sørger selvfølgelig for lidt forplejning af indsamlerne.

 

Kirkens Korshær

Arbejder med socialt udsatte på landsplan. I Syddjurs Provsti har vi haft fokus på diakoni de seneste år og samarbejder tæt med den lokale afdeling i Hornslet. Genbrugsbutikker og væresteder gør en stor forskel og tager gerne mod frivillige, der gerne vil hjælpe til, men det er også nødvendigt med økonomisk støtte  til de mennesker, der lever på bunden af samfundet.
Læs mere om Kirkens Korshær her

Høstgudstjenester

Hvert år holder vi en høstgudstjeneste i hver af vores 3 kirker.
Vi beder menigheden om at tage høstudbytte med fra haven, drivhuset, vindueskarmen, hønsegården eller blot fra supermarkedet, som bringes ind i kirken under præludiet.

Bagefter der et fælles arrangement med kaffe eller frokost (afhængig af hvornår gudstjenesten er), hvor al høsten bliver bortaktioneret til fordel for Kirkens Korshær.

 

Sognets Julehjælp

Flere og flere familier har svært ved at få dagligdagen til at hænge sammen og især ved juletid, når de fleste hjem bugner af julegaver, mad og overskud, kan det være ekstra hårdt ikke at kunne holde den jul for familien, man gerne vil. Derfor søger et stadigt større antal mennesker om julehjælp ved kommunerne og ved de lokale kirker. Vi vil gerne kunne tilbyde en hjælpende hånd til folk i sognet, som står i denne ulykkelige situation, men mangler midler til det.

Det er også muligt at søge om konfirmationshjælp fra denne pulje, hvis man har en søn eller datter, der skal konfirmeres og midlerne ikke er til.

I begge tilfælde skal man skrive en mail til tj@km.dk