Læselyst

Læselyst er sognets læseklub for alle,
der kan lide at læse bøger.

Vi læser helt nye bøger, klassikere
og nogle af mere ukendte forfattere.

Det kræver ingen forudsætninger at være med i Læselyst. Det er IKKE en akademisk bogklub med indledende foredrag og paralleller til andre store værker vi har – men derimod ligesindede læsere, der godt kan lide at dele egne læseerfaringer og høre om andres.

Vi kommer ofte vidt omkring i vores snak om bogen. Bl.a. taler vi om andre bøger eller film med samme emne, anbefaler andre bøger vi har læst og holder af og til en filmklubaften.

Har du lyst til at være med, så mød op. Du kan se herunder hvornår næste møde finder sted og hvilken bog vi læser:

Det praktiske

Sognets læseklub ”Læselyst” mødes i
Konfirmandstuen, Bøjstrupvej 17, Marie Magdalene  kl. 19.00-20.30.
Undervejs er der kaffe, the og en småkage.

Det er ganske gratis og uforpligtende at være med. Blot man har lyst til at læse og dele læseoplevelsen med andre.

Man møder bare op. Tilmelding er ikke nødvendig.

Følg Læselyst på Facebook

Små påsatte brande

Onsdag 30. september kl. 20.00 i konfirmandstuen i Marie Magdalene mødes vi til en snak om:

”Små påsatte brande" af Celeste Ng

Denne medrivende fortælling om relationer mellem børn og forældre og et lokalmiljø, hvor tilsyneladende små begivenheder kan sprede sig som ringe i vandet og få voldsomme konsekvenser, er gjort af det stof, som skaber stærke billeder på nethinden.

I Shaker Heights ånder alt idyl i det velfriserede lokalmiljø, hvor der er både udtalte og uudtalte regler for, hvordan man bor og omgås hinanden. Allerede fra første færd ledes tankerne uvilkårligt hen på serier som 'Desperate Housewives' og 'Big Little Lies', hvor noget truer med at bryde den pæne overflade.

Elena Richardson lever et perfekt og trygt liv i Shaker Heights med sin mand, som er advokat, og deres fire teenagebørn. Familien udlejer et lille hus i nærheden til alenemoren Mia Warren og hendes teenagedatter Pearl, som er vant til at flytte fra sted til sted med let bagage. Mia er fotograf og lever af sin fotokunst og forhåndenværende småjobs for at få tingene til at hænge økonomisk sammen. Snart får Elena arrangeret, at Mia kan gøre rent hos dem, og Mia indvilliger modvilligt. På den måde bliver Mia og Pearl med ét lukket ind i familien Richardsons privatliv.

Børnene i familien Richardson tiltrækkes hurtigt af Mia og Pearl. Pearl er omvendt fascineret af den blankpolerede konstante verden, som Richardson-familien og deres hjem repræsenterer. Den ældste dreng blandt Richardson-børnene indleder et hemmeligt kæresteforhold med Pearl, mens den anden har et venskab med hende. Den næstældste datter bruger mest af alt bare Pearl til egen fordel, og familiens mindste pige bliver voldsomt fascineret af Mias frie tanker og syn på verden.

Da et velhavende vennepar til familien Richardson adopterer en lille pige med kinesisk-amerikansk baggrund, som er blevet efterladt på en brandstation, og den biologiske mor til barnet senere fortryder sin handling, bliver det starten på en stor retssag. Sagen optager hele Shaker Heights, og Elena og Mia kommer på kant med hinanden, da de står på hver sin side i sagen om, hvem den lille pige bør vokse op hos. I sin iver efter at undergrave Mia, begynder Elena at grave i Mias fortid og opdager, at der er en væsentlig årsag til Mia og Pearls omflakkende tilværelse.

Der er ingen egentlige helte eller skurke, vindere eller tabere i romanen, hvor Celeste Ng portrætterer sin personer realistisk og uden at dømme. Oh well, der er måske lige Elena, som det kan være lidt svært at føle empati for, men også hun et produkt af sit ophav og med potentiale til at forandre sig.

'Små påsatte brande' er en sofistikeret roman, som stiller det moralske spørgsmål, om man ejer sine børn. De stærke men samtidig skrøbelige relationer mellem forældre og børn belyses på fornem og subtil vis i romanen og viser, at det ikke er så ukompliceret. Et stærkt psykologisk portræt af et lokalsamfund i den øvre middelklasse og en fortælling om rødders betydning.

 

Tidligere har vi læst

Frederik Backmans "En mand, der hedder Ove"

Harper Lees “Dræb ikke en sangfugl”
“Stolthed og Fordom” af Jane Austen
”En fortælling om blindhed” af José Saramago

"Bådens navn" af Kim Fups Aakeson

Fredrik Backmans ”Britt-Marie var her”
Jamie Fords “Hotellet på hjørnet af bitter og sød”
“Solsorten Synger” af Linda Olsson
Eva Jørgensens ”Vi ses i morgen”

Rachel Joyces "Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd"

Lisa Genovas ”Stadig Alice”,
som vi også så som film
Liane Moriartys “Min mands hemmelighed”
“Den tyske pige” af Armando Lucas Corre
Eva Jørgensens “Sorrig og glæde”

Sally Rooneys ”Normale mennesker”

Anne-Cathrine Riebnitzskys “Forbandede Yngel”
“Du, som er i Himlen” af Morten Sabroe
“Babettes Gæstebud” af Karen Blixen
“Indigo” af Vita Andersen

Delia Owens' "Hvor flodkrebsene synger"

Ben Eltons ”To Brødre”
“Potensgiverne” af Karin Brunk Holmqvist
“Læseren i morgentoget”
af Jean-Poul Didierlauren

Amor Towels' "En gentleman i Moskva"

Anette Bjergfeldts "Højsangen fra Palermovej"

Michael Robaks “Hele byen ved det”
“Hundehoved” af Morten Ramsland
“Opkald fra en engel” af Guillaume Musso

Yiyun Li's "De hjemløse"