Strik til Hjemløse

En strikkeklub med mening

Vi mødes hver anden tirsdag i lige uger i konfirmandstuen i Marie Magdalene, hvor vi strikker fra kl. 15.00-17.00.

Efter en (corona) pause starter vi op igen tirsdag 4. august.

Vi strikker varme ting til hjemløse under Kirkens Korshær i Aarhus.

Vi har altid plads til nye deltagere. Også til personer, som helst vil strikke alene derhjemme, så skal vi nok sørge for garn.

Der bliver også tid til en kop kaffe, ligesom vi skiftes til at medbringe en kage.

Vi har det rart og hyggeligt i gruppen og der er altid plads til flere, så bare mød op medbringende strikkepinde eller hæklenål. Man er også velkommen til at strikke derhjemme, hvis man er bedre tilpas med det.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage, da vi kan bruge alt fra halstørklæder til sokker. Vi strikker eller hækler også andre emner, som ikke lige direkte er til brug for hjemløse, men som sælges af Kirkens korshær, hvor pengene går til at drive varmestue og herberg for hjemløse. Vi modtager nemlig både garn som direkte egner sig til hjemløsestrik, og så modtager vi en masse andet garn, som egner sig til andre ting. Garnet får vi dels doneret fra venlige mennesker, som har rester tilovers, dels er vi heldige engang imellem selv at sælge noget eller få doneret et mindre beløb, som vi kan købe rigtig strømpegarn for. Men man må være indstillet på, at der for det meste strikkes af restgarn- hvilket for resten er højeste mode!

Garn og donationer

Vi er meget glade for al det gode garn, vi har modtaget, ligesom vi til årets menighedsmøde indsamlede 600 kr. Disse penge blev brugt til at købe strømpegarn for, så vi kan strikke gode slidstærke strømper til hjemløse.

Skulle der være spørgsmål om arbejdet, eller problemer med at aflevere doneret garn er man altid velkommen til at kontakte
Helle Degn 23 96 73 39

Første produktion

Vi startede gruppen op i slutningen af januar 2019, og havde vores første produktion klar midt i april måned, hvor vi var inviteret til selv at aflevere de mange varme produkter til Kirkens Korshærs lokaler i Aarhus. Vi drog 8 damer samlet til Aarhus medbringende ca. 110 produkter i form af vanter, huer, håndledsvarmere, sokker, halstørklæder og halse disser. Det var et spændende besøg, hvor vi også fik inspiration til at strikke andre ting til brug eller til salg til fordel for Kirkens Korshærs arbejde, så vi også kan få brugt noget af det garn, vi har fået doneret, som ikke lige egner sig til vinterbeklædning til hjemløse.

Dåbskluden

I 2020 inviteres atter til en ny omgang dåbskludestrik i Marie Magdalene- Koed Sogn. Denne gang henlægges strikkeeftermiddagene til Pindstrup Kirke. Dette betyder dog stadig, at alle fra hele sognet - fra Koed, Marie Magdalene og Pindstrup er velkomne til at deltage. Dåbskludene bruges jo i alle tre kirker i sognet, så vi håber på bred opbakning.

Vi mødes lørdagene 25. januar, 22. februar og 21. marts i Pindstrup Kirke kl. 13.30 - kl. 15.30

Der vil under strikningen blive serveret kaffe og kage. Det eneste, man selv skal medbringe, er strikkepinde nr. 2,5 eller nr. 3. Vi leverer mønstre og garn.

Kontaktpersoner Helga Simonsen, 61 71 16 10 og Helle Degn, 23 96 73 39.